Bergmans trafikskola Logotype v2_kop_3


Funderar du på att gå en mopedkurs?

För oss är framtiden kvalitétssäkrad!

Mopedeleverna går i stort sätt samma teoriundervising som våra bilelever vilket eleverna kommer ha väldigt stor nytta av när det är dags att ta körkort för bil.
Som tidigare skrivit, för oss är framtiden viktig! 
Vår teoriundervisning är 5st lektioner som är 2tim långa.
Beroende vilket mopedkörkort du skall ta, krävs det ett körkortstillstånd till AM - klass 1.
Du kan ansöka om ett tillstånd här.
Skall du ta ett förarbevis - klass 2 erfordras inget körkortstillstånd.

De kunskaper du som elev får under utbildningen kommer du att ha stor glädje av.
Dels blir du en trygg och smart mopedförare och när det blir dags för dig att ta bil- eller MC-körkort kommer du ha mycket gratis eftersom grundreglerna är samma i trafiken oavsett vad du kör.

Vi har alltid lättkörda mopeder och vi satsar mycket stort på säkerhet. Som elev får man alltid låna full utrustning vid övningskörning som klarar all form av väder. 4 timmar obligatorisk körning som ligger under dagtid, eleven kommer att få begära ledigt från skolan. Vägen till ditt körkort!

 • Ansök om körkortstillstånd här
  För att kunna påbörja din utbildning måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Kom in till oss så bjuder vi på en kaffe och ett kostnadsfritt syntest.
 • Moped klass 2 - förarbevis erfordrar inget körkortstillstånd
 • Teori & Praktik
  Teoretisk utbildning
  När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du tillgång till ditt digitala material och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av dataprov och även teorilektioner 5st som är obligatoriska. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade repetitionsprov samt slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.
       Praktisk utbildning
       Parallellt med teorin tar du dina körtillfällen, totalt 4h.
 • Kunskapsprov
  Oavsett vilken moped klass du ska ta krävs det ett kunskapsprov. Moped klass 1 - AM bokar och skriver sitt teoriprov hos Trafikverket. Moped klass 2 - förarbevis skriver sitt kunskapsprov istället hos oss på trafikskolan på kontoret i Alingsås.
 • Vid prov medtag alltid giltig legitimation