Bergmans trafikskola Logotype v2_kop_3

                                    Dream it - Live it


Välkommen att ta ditt mc-kort hos oss!

Drömmer du om att glida fram på en härligt kurvig väg med din nya motorcykel?
Trött på trängselskatten? Då har du kommit rätt!
Oavsett om du behöver körkort för lätt, begränsad eller tung mc kan vi hjälpa dig.

Glöm inte att kolla in vår intensivutbildning

Kom in på en kaffe så planerar vi din körkortsutbildning!


 

SÅ HÄR JOBBAR VI PÅ BERGMANS
Ta körkort; snabbare – effektivare - billigare

Som motorcyklist är det viktigt att ha rätt grundbeteende i hur man hanterar en motorcykel. T.ex. gasa, bromsa, styra och växla i olika farter, detta tränar vi under våra manövreringslektioner. Under dessa lektioner övar vi också på Trafikverkets provbanor, men det förutsätter såklart att du känner dig förtrogen med att hantera motorcykeln under olika förhållanden.

Våra lektioner är 120 min och för dig som kund innebär det att undervisningen blir mer effektiv och du kommer att besöka oss färre gånger och till och med färre bortfall från arbetet än om du skulle ta enkla lektioner a´55min.

Våra utbildningslektioner kan utföras på två olika sätt hos oss:

  •  1 lärare upp till 2 elever. Vi tar oss tillsammans upp till vår manöverbana. Väl framme på det inhägnade området kommer du alltid ha en egen motorcykel, du betalar endast för 90 minuter av dina 120 minuters utbildningstid. Här blandar vi elever som är nybörjare och elever som strax skall till körprov.
  • 1 lärare 1 elev, så kallad PT-lektion (personlig trafiklärare), du betalar för alla minuter av din utbildningstid. 

När du känner dig trygg med din manövrering är det dags för våra trafiklektioner, Stadstrafik och Landsväg.
För att kunna ge dig som elev en effektivare utbildning både kostnadsmässigt och pedagogiskt är vi ute med två elever samtidigt i trafiken även på de här momenten. Du får två timmar utbildning men betalar endast för 90min!

En elev kör och den andra eleven åker tillsammans med läraren, vi skiftar förare efter halva tiden. Den som åker med läraren har möjlighet att dra nytta av hur läraren agerar i olika trafiksituationer och kan lättare ta in intryck och kommentarer.

Detta leder även till mer utbildningstid vid det aktuella övningsområdet till en lägre kostnad för dig som elev, vilket gör att du utvecklas mer för varje lektion.

Vi jobbar med ett av marknadens bästa intercomsystem vilket ger oss möjligheten att koppla upp flera elever på samma kanal och samtal.
Hjälm tillhandahåller trafikskolan och ingår i lektionspriset pga. intercomsystemet. 

Vägen till ditt körkort!

1.
Körkortstillstånd

För att kunna påbörja din utbildning måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Kom in till oss eller klicka här för att komma vidare till körkortsportalen. Besök oss gärna för en kaffe och kostnadsfritt syntest. skall du övningsköra privat? Glöm inte att ansöka om ett handledartillstånd.

2. Teori & Praktik


Teoretisk utbildning
När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du dina böcker och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av dataprov och om du vill även teorilektioner. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade repetitionsprov samt ett slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

Praktisk utbildning
Parallellt med teorin tar du dina körlektioner.
Innan första körlektionen betalar du en engångskostnad för tillgång till manöverbanan och din personliga skyddsutrustning om du inte har egen (mer information finns på prissidan).
Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med på egen mc under lektionerna.3. Riskutbildning 1 & 2

Riskutbildning 1,
Teoretisk utbildning (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in hos oss tidigt i din utbildning.

Riskutbildning 2
Den skall göras i slutet av din utbildning. Vi hjälper dig att planera när du skall boka in utbildningen för att få ut så mycket som möjligt. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs. Riskutbildning för personbil kan inte tillgodoräknas för motorcykel.

4. Kunskapsprov och körprov

Kunskapsprovet måste vara godkänt för att körprovet ska gå att boka, du måste ha minst 52 rätt av dina 65 frågor. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år.