Bergmans trafikskola Logotype v2_kop_3

                                    Dream it - Live it


Välkommen att ta ditt mc-kort hos oss!

Drömmer du om att glida fram på en härligt kurvig väg med din nya motorcykel?
Trött på trängselskatten? Då har du kommit rätt!
Oavsett om du behöver körkort för lätt, begränsad eller tung mc kan vi hjälpa dig.

Glöm inte att kika in vår intensivutbildning


Kom in på en kaffe så planerar vi din körkortsutbildning!


 

Vägen till ditt körkort!

1.
Körkortstillstånd

För att kunna påbörja din utbildning måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Kom in till oss eller klicka här för att komma vidare till körkortsportalen. Besök oss gärna för en kaffe och kostnadsfritt syntest. skall du övningsköra privat? Glöm inte att ansöka om ett handledartillstånd.

2. Teori & Praktik


Teoretisk utbildning
När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du dina böcker och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av dataprov och om du vill även teorilektioner. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade repetitionsprov samt ett slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

Praktisk utbildning
Parallellt med teorin tar du dina körlektioner.
Innan första körlektionen betalar du en engångskostnad för tillgång till manöverbanan och din personliga skyddsutrustning om du inte har egen (mer information finns på prissidan).
Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med på egen mc under lektionerna.3. Riskutbildning 1 & 2

Riskutbildning 1,
Teoretisk utbildning (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in hos oss tidigt i din utbildning.

Riskutbildning 2
Den skall göras i slutet av din utbildning. Vi hjälper dig att planera när du skall boka in utbildningen för att få ut så mycket som möjligt. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs. Riskutbildning för personbil kan inte tillgodoräknas för motorcykel.

4. Kunskapsprov och körprov

Kunskapsprovet måste vara godkänt för att körprovet ska gå att boka, du måste ha minst 52 rätt av dina 65 frågor. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år.