Bergmans trafikskola Logotype v2_kop_3

Välkommen att ta bilkörkort hos oss

Hos oss tar du körkort - effektivt och prisvärt.
Vår trafikskola är trivsam för att du som elev ska ha en trevlig och stimulerande studiemiljö.
Vi hjälper självklart till med teoristudierna.

All bilkörning utgår från vår trafikskola i Alingsås på Rektorsgatan.

Teorifrågor kan du göra på dator, läsplatta eller smartphone genom "Elevcentralen", elevcentralen finns också att hämta som en app - "Körkort nu med elevcentral"
När du är redo för teoriprovet och din körnivå är tillräckligt bra bokar vi prov åt dig, läs gärna mer under fliken Teoriprov & Körprov.
Vi rekommenderar att du parallellt med teorin tar körlektioner.
Teori- och körutbildning går hand i hand och ger bäst resultat.
Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.

Kom in till oss så planerar vi din körkorsutbildning!


Vägen till ditt körkort!

 • Ansök om körkortstillstånd här
  För att kunna påbörja din utbildning måste du ansöka om ett körkortstillstånd. Kom in till oss så bjuder vi på en kaffe och ett kostnadsfritt syntest.
 • Ansök om handledartillstånd här ifall du tänkt övningsköra privat.
 • Teori & Praktik
  Teoretisk utbildning
  När du betalat ett startpaket eller teoriavgift får du tillgång till ditt digitala material och kan börja med teoridelen av utbildningen som består av dataprov och om du vill även teorilektioner. Förutom de ordinarie dataproven har du även tillgång till datorbaserade slutprov som påminner om Trafikverkets kunskapsprov. Samtliga prov kan göras hemifrån istället för på trafikskolan om det passar dig bättre.

  Praktisk utbildning
  Parallellt med teorin tar du dina körlektioner. Det blir som regel det bästa resultat. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med på lektionerna för att få mer inblick och tips på vad just ni behöver öva på.
 •  Riskutbildning 1 & 2
  Riskutbildning 1
  Teoretisk utbildning (alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden) kan du med fördel boka in hos oss tidigt i din utbildning.

  Riskutbildning 2 (Halkkörningen - Vårgårda Flygfält)
  Den skall göras i slutet av din utbildning. Vi hjälper dig att planera när du skall boka in utbildningen för att få ut så mycket som möjligt. Riskutbildningarna måste vara genomförda och godkända innan kunskapsprov och körprov genomförs.
 • Kunskapsprov och körprov
  Dagen då vi bokar prov, bokar vi ett s.k sammanhållet körprov vilket innebär att kunskapsprov och körprov bokas samtidigt. Från och med 1 mars 2020 måste ditt kunskapsprov vara godkänt innan du kan göra ditt körprov, kunskapsprovet är giltigt i 4 månader.